Muziekmateriaal (mp3 en pdf)

Klik met de rechtermuisknop op de link om materiaal te downloaden....
Klik met de linkermuisknop om alleen af te spelen.
N.B. Het zijn thuisopnames, dus verwacht geen studio-kwaliteit!
Momenteel zing ik ze zelf in, maar als iemand zich geroepen voelt om het kwalitatief beter te doen... Nem contact met me op! Ik heb zelf alle liederen ingezongen, meestal in de laagste ligging (zelf ben ik tenor) omdat dat voor het instuderen vaak het makkelijkst is. Aan de zanger(es) zelf de keus tot welke hoogte hij/zij kan gaan.

Let op: Ik ben nog bezig met het materiaal op deze site, dus dingen kunnen flink veranderen en/of verdwijnen! De moeilijkheidgraad loopt op van zingen met kleine stappen, tot steeds grotere sprongen. Dan ook de siernoten, loopjes en tot slot de Mix van dat alles. (Eerlijk gezegd, dat was voor mij ook hard werken om de laatste oefening er een beetje fatsoenlijk op te krijgen....)


Vaccai Muziek bladmuziek

Vaccai

Liederen uit de bundel 'Metodo Pratico,
maar nu met Nederlandse tekst.

Nicola Vaccai was in de 19e eeuw een beroemde zangpedagoog. Zijn 'Metodo Pratico' wordt nog steeds op het conservatorium gebruikt om zangers op te leiden voor het Italiaanse legato-stijl. In dit filmpje kun je zo ook horen en zien. De zangers zingen (natuurlijk!) Italiaans, maar er staat een Engelse vertaling naast...

Voor al diegenen die graag wat zangoefeningen doen in deze Corona-tijd maar het Italiaans niet machtig zijn heb ik een aantal liederen voorzien van een Nederlandse tekst. Ik ben geen dichter, dus heb je betere voorstellen over een goedlopende en zingbare tekst, laat het me dan weten.
Zit je echt verlegen om een Nederlandse tekst bij de overige liederen? Stuur een mailtje en ik ga kijken of ik voldoende inspiratie kan vinden. Maar misschien heb je zelf een leuke tekst!
De teksten die ik zelf gemaakt heb, proberen ook meteen duidelijk te maken waar de zang-oefening voor bedoeld is.

Alle liederen zijn in lage, midden en hoge zetting.
Een van de zettingen wordt voorgezongen. (laag of midden, maar ik ben tenor, dus de laagste ligging haal ik soms niet)
Veel plezier!
Opmerkingen of tips over de tekst of muziek?
Stuur ze door!
Terug naar het begin